Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marqt zette voor 62,7 miljoen euro om in 2016

De duurzame supermarktketen Marqt heeft het afgelopen boekjaar afgesloten met een verlies van 1,4 miljoen euro. Over 2015 was het verlies 1,1 miljoen. De omzet van Marqt nam vorig jaar met 7% toe tot 62,7 miljoen euro. De brutomarge bedroeg 19,2 miljoen. De supermarktketen beschikt over 15 vestigingen. Oprichter Quirijn Bolle van Marqt verwacht het jaar 2017 met winst te kunnen afsluiten. De keten realiseert al 2 jaar een behoorlijke operationele winst. Het resultaat uit operationele activiteiten lag in 2016 op 1,4 miljoen euro, tegenover 1,2 miljoen euro in 2015.

Marqt verwacht dat de kasstroom en het operationeel resultaat gedurende dit jaar verder zal verbeteren door de prestaties van bestaande winkels, de opening van nieuwe winkels en eventuele verplaatsing van bestaande winkels. Zeker een filiaal wordt deze zomer verhuisd. De investeringen worden onder meer gefinancierd met het groeikapitaal dat via een nieuwe aandeelhoudersovereenkomst beschikbaar komt. Triodos Organic Growth Fund en Social Impact investeren circa 1,2 miljoen euro in de onderneming.

bron: RetailNews,
Publicatiedatum: