Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
hoofdvestiging blijft in Ridderkerk

Van Oers United gaat bouwen in Dinteloord

Midden in haar teeltgebied van sperziebonen en spruiten start Van Oers United met de bouw van een nieuwe locatie. Op 4 juli jl. hebben Co Konings en Bert van der Beek namens van Oers United het officiële startsein geven. In aanwezigheid van Paul Mesters en Paul Hagens (Suikerunie) en Petra Lepolder (wethouder
gemeente Steenbergen) is getekend voor de aankoop van een bouwkavel op het bedrijventerrein Agro & Food Cluster Nieuw Prinsenland in Dinteloord.


Vlnr: Paul Hagens, Manager Terreinontwikkeling, Suikerunie; Bert van der Beek, Projectleider nieuwbouw, VOU; Co Konings, Operationeel Directeur, VOU; Petra Lepolder, wethouder gemeente Steenbergen; Paul Mesters, CEO Suikerunie. De foto is genomen in de bestuurskamer van het historische kantoorgebouw van de Coöperatieve Suikerfabriek.

Van Oers United B.V., sinds 2015 onderdeel van de Franse coöperatie Agrial, zal op deze locatie een nieuw bedrijfspand bouwen, waar het haar sperziebonen- en spruitenactiviteiten zal gaan concentreren. Het nieuwe pand heeft 13.700 meter productieruimte en zal medio het derde kwartaal van 2018 in gebruik genomen worden. De hoofdvestiging blijft gevestigd op het groenten- en fruit handelscentrum in Ridderkerk.

Met het realiseren van deze nieuwe productielocatie creëert Van Oers United mogelijkheden om haar groeiambities te kunnen verwezenlijken. De productieprocessen kunnen efficiënter worden ingericht. Het nieuwe pand zal volgens de hoogste duurzaamheidsnormen worden gebouwd. Doelstelling is om het BREEAM certificaat op het niveau Outstanding te behalen. Ondernemen met oog voor de natuur en de maatschappij is een belangrijk element in de bedrijfsfilosofie van Van Oers United. De BREEAM standaard stimuleert niet alleen een energie efficiënt gebouw, maar heeft ook oog voor het welzijn van de werknemer en de omgeving.

Van Oers United heeft bewust gekozen voor de locatie in het Agro & Food cluster Nieuw Prinsenland. Dit bedrijventerrein in Dinteloord (gemeente Steenbergen) heeft een prima ontsluiting naar de havens van Rotterdam en Antwerpen via de snelweg A4. Het Food & Agro cluster biedt mogelijkheden voor samenwerking en een netwerk op het gebied van duurzaam ondernemen. De samenwerking met bedrijven zal gezocht worden op het gebied van: hergebruik van water, composteren van afval, combineren van transporten en het verduurzamen van reststromen. De nieuwe locatie geeft Van Oers United de mogelijkheid om iedere dag haar mission statement 'Delivering Excellent Produce' te blijven waarmaken!
Publicatiedatum: