Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Servisch marktleiderschap voor frambozen bedreigd

In 2015 was Servië het grootste fambozenproducerende land ter wereld. Toen verscheepte het land 100.000 ton. Met dit aantal waren ze groter dan de grote productielanden Polen en Chili. In 2016 was er echter een sterke daling in de vraag naar Servische frambozen. Dit jaar is de situatie nog moeilijker, omdat 40% van de oogst verloren was.

Volgens Alexander Jovanovic van Aleksandar International - één van de marktleiders in de Servische AGF-sector is de belangrijkste reden van de daling in 2016 dat bepaalde frambozentelers traditionele rassen hadden gecombineerd met slechte rassen uit Polen. "Het is erg jammer dat dit gebeurde. Hierdoor heeft de hele sector schade ondervonden."

Het bedrijf Aleksander International teelt zelf ook frambozen. "We produceren twee rassen, de Meeker en Willamette. We zijn ervan overtuigd dat andere variëteiten, met name Polka en Polana, niet dezelfde kwaliteit zijn. Meeker en Williamette zijn rassen die zeer smaakvol zijn en minder gewasbeschermingsmiddelen nodig hebben."

Bron: expert.bg
Publicatiedatum: