Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brazilië: papaja-export op gang vanaf september

"Gedurende de winterperiode hebben we normaal gesproken minder beschikbaar volume. Verrassend genoeg zijn er nog steeds goede volumes Gouden Papaya in de markt. De lokale markt van Brazilië komt vrij langzaam op gang. Dat resulteert in meer volume bestemd voor uitvoer. Ook Formosa Papaya heeft wat product in de markt. Voor papaja is het echter niet te beste timing; de Europese markt voor steenfruit is verzadigd. Gewoonlijk verkopen exoten minder tijdens deze periode", legt Fabio de Oliveira Gomes uit Interfruit Alimentos (Brazilië), uit.



"Vorig jaar hadden we een fiks probleem door het gebrek aan water. Dit jaar hebben we meer regen gehad dan normaal. Velen zeggen dat het komt door El Niño, wat resulteert in meer water in de gebieden die normaal gesproken met droogte kampen. Toch is het een moeilijk eerste semester geweest. Normaal moeten telers als er meer regen is meer investeren in het behoud van de bodem en hun gewassen. De productiekosten vallen hoger uit, terwijl de prijzen die de telers voor hun fruit ontvangen niet meebewegen. Ik verwacht dat, zodra de vraag in september weer stijgt, we ons weer op kunnen maken voor de grotere volumes."



Papaja wordt voornamelijk geëxporteerd naar de Verenigde Staten en Europa. "Wij sturen het niet naar Azië, omdat het fruit hier oorspronkelijk vandaan komt. Zuid-Azië heeft veel papaja beschikbaar, verschillende variëteiten ook. Het is onmogelijk voor Brazilië om op deze markt te concurreren. Wij exporteren wel naar Dubai."



"We verwachten een goed seizoen voor exoten uit Brazilië. Brazilië teelt jaarrond
papaja, maar het beste tijdsbestek voor de export naar Europa is van september tot mei. We zijn afhankelijk van het weer in Europa. Zodra het steenfruit op de markt komt, neemt de vraag automatisch af. Europese consumenten hebben een voorkeur voor Europees fruit", legt Fabio uit.



Hij concludeert dat de enige exoten die tijdens de Europese zomermaanden een boost laten zien, limes zijn. "Er is een grote vraag naar limes uit vooral Brazilië en Mexico. Ik geloof echter dat Brazilië grotere hoeveelheden naar Europa exporteert. Mexico exporteert de meeste volumes naar de Verenigde Staten. Voorlopig bevinden de papaja's zich in de winterperiode. De volumes voor de gouden papaja's zijn normaal. De prijzen zijn stabiel en worden beïnvloed door de lokale markt."

Voor meer informatie.
Fabio de Oliveira Gomes
Interfruit Alimentos
Brazilië
T: + 55 (11) 2366-7406
fabio@papaya.com.br
www.papaya.com.br
Publicatiedatum: