Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aweta verbetert kwaliteitscontrole citrus

Een van de grootste uitdagingen voor de citrussector kwam altijd neer op hoe de kwaliteit van het citrus kon worden bepaald. Het is vaak onduidelijk of een stuk fruit met een goed uitziende en dikke citrusschil mooi en sappig vruchtvlees bevat, of dat het fruit van binnen juist erg droog is.



Aweta heeft een oplossing voor dit probleem gevonden door middel van een sensorsysteem. Het bedrijf blijft voortdurend verbeteringen toevoegen aan dit systeem, Prosort 3 (PS3) van Autoline (CA, USA). Sinds Prosort 3 in 2001 werd geïntroduceerd, werd het sensorsysteem een trendsetter. Prosort 3 heeft aan de start gestaan van technologische ontwikkelingen die nog steeds verder worden ontwikkeld.



Veel bedrijven besloten om bij hun pakstations gebruik te maken van deze technologische ontwikkelingen door hun sorteerlijnen op te waarderen met beeldtechnologie van Aweta in de vorm van het systeem "Advanced Vision 3D (AV)". In dit systeem heeft Aweta een kleurencamera gecombineerd met een infrarood-camera. Zodoende kunnen er met een snelheid van 20 beelden per fruit tegelijkertijd kleuren- en infraroodbeelden worden gegeven. 
 
De optische technologie van Aweta omvat in totaal vijf camera's. Drie hiervan gebruiken verschillende infrarood-frequenties. De andere twee betreffen een kleurencamera en een UV-camera, die in vroege stadia rotte cellen op kan sporen.



Volgens het bedrijf kunnen klanten door middel van het systeem scheuren, vorstschade, zonnebrand, schade door wind, gaten en andere vormen van schade in het citrus opsporen.



De beeldsystemen zijn ook gecombineerd met transportbanden die 15 cups per seconde kunnen verwerken. De nieuwe transportbanden zorgen voor de vloeiende en geruisloze transport van het fruit en zijn tot op een gram nauwkeurig.

Voor meer informatie:: http://www.aweta.nl/
Publicatiedatum: