Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Telers verwachten tot 30% minder citroenen

Minder citrus geoogst in Argentijnse province Tucuman

Hoewel het nog niet bevestigd is met officiƫle cijfers meldt Tucuman's Citrus Association (ATC) dat de Argentijnse provincie minder citrus geoogst heeft dan vorig jaar. Volgens ATC is dat het gevolg van weersomstandigheden in 2016 en begin 2017.

"De citrusproductie daalt dit jaar, maar ik kan nog geen duidelijkheid geven hoeveel minder er geoogst is," aldus Roberto Sanchez Loria, van ATC. Volgens hem is er aan de exportverplichtingen voldaan hoewel "in aangepaste vorm". Ook is er minder product beschikbaar voor de industrie.

De exacte reden voor de dalende productie is niet bekend. In samenwerking met technici van het Experimental Station (Agroindustrial Obispo Colombres -Eeaoc-) wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken. Volgens de onderzoekers kunnen klimatologische factoren vorig jaar gevolgen hebben gehad voor de fysiologie van de bomen.

Voor de citroenen zijn er bedrijven die 20 tot 30% minder volume verwachten te oogsten. Dat zal gevolgen hebben voor de levergaranties van de bedrijven.

bron: infocampo.com.ar
Publicatiedatum: