Magnetronmaaltijd goed alternatief voor versbereide maaltijd?
"Voor het lichaam maakt geen verschil. Koolhydraten blijven koolhydraten en eiwitten blijven eiwitten", vertelt Postma-Smeets. De microgolven hebben geen invloed op de vitamines. Er worden dus niet extra vitamines afgebroken. Wel is het zo dat vitamines onder invloed van hitte verloren kunnen gaan. Postma-Smeets: "Het voordeel van een magnetron is dat de maaltijd sneller warmer wordt, daardoor gaan er minder vitamines verloren dan wanneer je het normaal kookt op vuur of op een inductieplaat."
Tijdens het verhitten hoef je je geen zorgen te maken over het verpakkingsmateriaal, vervolgt ze. "Stoffen in de verpakking mogen niet zomaar in het eten komen, ook niet als je het verhit. Als je het idee hebt dat je het proeft of het idee niet fijn vindt, dan kun je het eten in een schaaltje doen."
Waarom dan toch niet iedereen massaal de magnetronmaaltijden gaat? "Het grootste probleem waar magnetronmaaltijden mee kampen is volgens Postma-Smeets de samenstelling van de maaltijd. Meestal zit er te weinig groente in een maaltijd, maar juist heel veel zout."
Lees hier het volledige artikel op RADAR.
Bron: Radar / Voedingscentrum