Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Volgens Voedingscentrum wel

Magnetronmaaltijd goed alternatief voor versbereide maaltijd?

Of je nou op zoek bent naar pasta, een oosterse maaltijd of gewoon een maaltijd met aardappelen, vlees en groente; grote kans dat het bij jouw favoriete supermarkt in de koeling ligt. Is een magnetronmaaltijd echter een goed alternatief voor een vers bereide maaltijd? Radar ging in gesprek met Astrid Postma-Smeets van het Voedingscentrum.



"Voor het lichaam maakt geen verschil. Koolhydraten blijven koolhydraten en eiwitten blijven eiwitten", vertelt Postma-Smeets. De microgolven hebben geen invloed op de vitamines. Er worden dus niet extra vitamines afgebroken. Wel is het zo dat vitamines onder invloed van hitte verloren kunnen gaan. Postma-Smeets: "Het voordeel van een magnetron is dat de maaltijd sneller warmer wordt, daardoor gaan er minder vitamines verloren dan wanneer je het normaal kookt op vuur of op een inductieplaat."

Tijdens het verhitten hoef je je geen zorgen te maken over het verpakkingsmateriaal, vervolgt ze. "Stoffen in de verpakking mogen niet zomaar in het eten komen, ook niet als je het verhit. Als je het idee hebt dat je het proeft of het idee niet fijn vindt, dan kun je het eten in een schaaltje doen."

Waarom dan toch niet iedereen massaal de magnetronmaaltijden gaat? "Het grootste probleem waar magnetronmaaltijden mee kampen is volgens Postma-Smeets de samenstelling van de maaltijd. Meestal zit er te weinig groente in een maaltijd, maar juist heel veel zout."

Lees hier het volledige artikel op RADAR.

Bron: Radar / Voedingscentrum
Publicatiedatum: