Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Juan Pablo Salmón, Central Produce:

"Na bananen ook eigen lijn met ananas uit Costa Rica"



Tholen - Eind vorig jaar startte Central Produce in Barendrecht als Europees verkoopkantoor van een Costa Ricaanse bananenteler. In december arriveerden de eerste bananen. "Iedereen vroeg zich af wat wij in de door de grote spelers gedomineerde bananenmarkt moesten gaan doen, maar met dank aan de vaste programma's zijn de eerste maanden boven verwachting verlopen. Het voordeel is dat wij zelf teler zijn en nauw samenwerken met tientallen professionele farms. Hierdoor zijn we flexibeler en kunnen we jaarrond bananenprogramma's aanbieden", vertelt Juan Pablo Salmón.



"Nu zijn we in een wat rustigere periode voor de bananenmarkt terechtgekomen, maar dat is voor ons niet erg. In september en oktober worden jaarlijks de programma's met de supermarkten gemaakt, dus we kunnen ons nu goed voorbereiden op de gesprekken met de retail en rijperijen en hebben nu ook de tijd om ons assortiment uit te gaan breiden. We ontvangen al wat limes uit Venezuela en afgelopen weekend is ook de eerste Costa Ricaanse ananas verladen. Deze verwachten we 31 juli in Barendrecht. Ook hiervoor hebben we een partnership met een Costa Ricaanse teler die de ananas onder ons eigen merk Central levert."



"De natural flowering is in week 26/27 afgesloten in Costa Rica en daardoor is het ananasaanbod een stuk lager. Momenteel is de markt nog wat tam als gevolg van de grote Europese fruitproductie, maar ik verwacht binnen een paar weken wel dat de ananasmarkt zal opleven", vertelt Juan Pablo. De afzet van Central Produce richt zich op retail- en groothandelsklanten door heel Europa.



Voor meer informatie:
Juan Pablo Salmón
Central Produce
Handelscentrum ZHZ 52
2991 LD Barendrecht
The Netherlands
+31(0)180 222 210
m +31(0)6 5796 2882
jpsalmon@centralproduce.eu
www.centralproduce.eu