Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Zodra we door onze voorraden zijn, importeren we uit Nederland"

Tsjechische wortelsector klein, maar groeiend

Het is een goed seizoen voor de Tsjechische wortelsector, vertelt een exporteur uit het land. Hoewel Tsjechiƫ niet tot de grootste wortelproducenten van Europa behoort, produceerde het land in 2015 een volume van 23,5 ton van de in totaal 5,1 miljoen ton die de 28 EU-landen tezamen produceren.

"We hebben de wortelproductie dit seizoen explosief zien groeien, dankzij nieuwe telers en een groter areaal. Dit betekent dat we in 2017 rekenen op een productietoename van 10% ten opzichte van voorgaande seizoenen," legt de leverancier uit. De exporteur vertelt verder dat de vraag dit jaar gemiddeld is en dat er naast de afzet op binnenlandse markt ook geĆ«xporteerd wordt naar buurlanden zoals Hongarije en Bulgarije. 

Het nieuwe seizoen is in mei begonnen en de resterende wortelen zullen maximaal tot eind december/begin januari worden opgeslagen. "We bewaren onze wortelen niet zo lang als andere landen. Zodra we door onze voorraden heen zijn, importeren we uit Nederland om onze klanten jaarrond te kunnen beleveren."





Publicatiedatum: