Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Jacco Munter: "Ophef over giftige stof in mosselen raakte afzet vorig jaar behoorlijk"

Vraag naar mosselgroenten weer terug op niveau

Tholen - Bij AGF-horecagroothandel Verskoop uit Heinkenszand is het hoogseizoen weer losgebarsten. "Dit weekend verwachten we de meeste toeristen in Zeeland, dus we kunnen onze lol op", vertelt Jacco Munter. Een specialisme van Verskoop zijn de welbekende mosselgroenten. "Vorig jaar werd er gewaarschuwd tegen de giftige stof tetrodotoxine die in de mosselen zou zitten en dat heeft de afzet toen behoorlijk geraakt. Die ophef is gelukkig de wereld uit en dat kunnen we goed merken."



Selderij, uien, prei en peen
"Nu leveren we volop groenten voor bij de hangcultuurmosselen. Het seizoen van de bodemmosselen moet nu nog echt op gang komen", vertelt Jacco. Verskoop levert de mosselgroenten in wel vijftien recepten waarvan selderij, uien en prei en in mindere mate peen de belangrijkste ingrediënten zijn. "De ene klant wil 80% uien en de andere 30%. Op de Belgische en Franse markt gebruiken ze weer veel bleekselderij. We betrekken de groenten zoveel mogelijk lokaal. Uien komen hier uit Zeeland, prei uit België en bij de wortelen kijk ik elk jaar waar ik de mooiste Hollandse kan vinden."



Horeca
"We zetten nu verschrikkelijk veel mosselgroenten in de horeca weg. Ook leveren we veel groenten direct aan de mosselleveranciers in Yerseke, die ze direct bij de mosselen verkopen. Daarnaast voorzien we wat viswinkels rechtstreeks. Wij richten ons puur op de Zeeuwse markt, maar via onze klanten komen ze in een veel bredere straal terecht. Frankrijk is nu bijvoorbeeld nog niet aan de markt. Daar begint de afzet na de vakanties pas te lopen. En je moet het de toeristen niet vertellen, maar als de R in de maand is zijn de mosselen ook echt op zijn lekkerst."

Voor meer informatie:
Jacco Munter
Verskoop
Daniëlsweg 20
4451 HW Heinkenszand
Tel. 0113 - 56 44 00
Fax. 0113 - 56 46 60
info@verskoop.nl
www.verskoop.nl