Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

San Miguel neemt Agricola Hoja Redonda over

Tholen – 64 miljoen dollar, dat is wat het Argentijnse San Miguel neerlegt voor Peru's grootste mandarijnenexporteur Agricola Hoja Redonda. Met de overname breidt San Miguel niet alleen uit met 28.000 ton citrus, avocado's en druiven, maar krijgt het bedrijf ook een betere toegang tot de Amerikaanse westkust en Aziatische markten.

San Miguel heeft na de overname een basis in vier van de zes grootste citrusproducerende landen op het zuidelijk halfrond. Naast Argentinie en Peru verhandelt het bedrijf product uit Urugauy en Zuid-Afrika. Vorig jaar nam het bedrijf twee citrustelers in Zuid-Afrika over, waarmee het totaal areaal van San Miguel in het land de grens van 1.000 hectare passeerde.

Volgens CEO Romain Corneille bevestigd de overname de sterke positie van San Miguel als "de countrerseasonal citrus leverancier van het zuidelijk halfrond, met het volume, de kwaliteit en de rassen die overeenkomen met de vraag in de meest ontwikkelde markten."

De overname wordt gefinancierd uit de extra aandelenuitgifte van februari dit jaar. Toen haalde het bedrijf 67,2 miljoen dollar op de beurs op. De deal wordt tussen 10 en 20 augustus afgerond.