Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prima kwaliteit Egyptische druiven

Eind mei kende het Egyptische druivenseizoen een vroege start. Telers startten met de pluk van Early Sweet, een ras dat veel gelijkenis vertoont met SugraOne en Superior. Hierna volgde de pluk van overige rassen zoals Superior, Crimson en Red Globe, die momenteel verkrijgbaar zijn. "We hadden goede volumes maar de productiekosten vielen helaas nogal hoog uit. Dit had te maken met de wisselkoersen en de hogere verwerkingskosten. De kwaliteit is echter uitstekend," legt Ayman Bayoumy van het Egyptische bedrijf Fruit Link uit. 


 
"De huidige markt is goed, met name in Rusland. Bij aanvang van het seizoen was de concurrentie van Indiaas product echter groot. Indiase druiven zijn laag geprijsd en daarbij had de Indiase sector dit jaar een grote productie. In Europa, Azië en Rusland werd de markt overspoeld met Indiase druiven met als gevolg dat Egyptische druivenexporteurs hun winstmarges zagen slinken."



Directeur Mahmoud Osman legt uit dat de Egyptische sector de toegenomen concurrentie het hoofd wil bieden door te focussen op rassenverdeling. "Momenteel werken we met nieuwe rassen zoals het blauwe ras Autumn Royal, een ras dat zeer goed ontvangen is op de Russische markt. Ook markten in Azië, waaronder Maleisië, hebben al belangstelling voor dit ras getoond. Door Autumn Royal op de markt te brengen, willen de de marktstromen veranderen."
 


Van juli tot augustus produceert Fruit Link pitloze Crimson druiven, één van de bekendste druivenrassen ter wereld. Dankzij het warme weer in Egypte zijn de vooruitzichten voor het Crimson seizoen goed. "We verwachten dat we alle orders voor alle markten zullen kunnen leveren." 

Voor meer informatie:
Ayman Bayoumy
Fruit Link
Tel: +2 0111 555 4553
Email: ay.bayoumy@fruitlinkco.com
www.fruitlinkco.com

Publicatiedatum: