Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Joan Sedentí, directeur van Fruilar

"De lagere appelproductie in Europa schept kansen voor ons"

Het Spaanse bedrijf Fruilar produceert appelen, peren, steenfruit en kersen in het noorden van de provincie Lleida. "Ons appelseizoen start met Gala en dan gaan we door met de pluk van Granny Smith. We eindigen met Pink Lady, ons belangrijkste ras. Samen met een andere Spaanse producent zijn het enige bedrijf dat dit ras mag produceren," legt Joan Sedentí van Fruilar uit. De appelproductie is goed voor 75% van het totale volume dat het bedrijf vermarkt en de appelen zijn gedurende een zeer lange periode, die tot wel tien maanden op kan lopen, verkrijgbaar.



"De grote kalibers zijn vooral bestemd voor de binnenlandse markt en de kleine en middelgrote kalibers vinden hun weg naar Midden- en Noord-Europa, afhankelijk van het ras. In de rest van Europa houdt men dit jaar rekening met een kleinere appelproductie. Wij hopen dan ook dat dit ons goede kansen zal bieden, evenals de markt in het Midden-Oosten. Afzetmarkten zoals de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië worden steeds interessanter," legt Joan Sedentí uit. 



"Hoewel Spaanse appelen onlangs toegang tot de Indiase markt hebben gekregen, denken wij niet dat dit op de korte of middellange termijn een potentiële markt voor ons is. Dit is voornamelijk te wijten aan de protocollen voor methylbromide behandelingen die in Europa verboden zijn. "Ik beschouw het niet als een potentiële markt in termen van volumes. Met de lagere productie in Europa, moet het ons dit jaar lukken om aantrekkelijkere markten te vinden," aldus Sedentí. 

6% minder peren verwacht
In Lleida worden momenteel de eerste Ercolini en Limonera peren geplukt. "We zijn deze week met ons perenseizoen begonnen en we verwachten dat de productie zo'n 6% lager zal zijn dan vorig seizoen," legt Sedentí uit. "De temperatuurdaling gedurende de vruchtzetting is hiervan de belangrijkste oorzaak."



De eerste volumes Ercolini en Limonera peren zijn bestemd voor de binnenlandse markt en Italië. Volgens de producent/exporteur heeft Conference de beste kansen op de perenmarkt. Dit ras is erg geliefd in Duitsland en andere markten in Midden-Europa, ondanks de grote concurrentie van Nederland en België, die beide dit jaar ook een lagere productie hebben. Wanneer de kalibers kleiner zijn, is de Britse markt een interessante alternatieve afzetmarkt.

Voor meer informatie:
Joan Sedení
Fruilar
+34 686523662
+34 973 20 02 50
gerencia@fruilar.com
www.fruilar.com


Publicatiedatum: