Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zo worden groenten vacuüm geseald

Met de opkomst van convenience producten is de vraag naar gesealde AGF ook opgekomen. Bieten, aardappelen zijn vaker en vaker in deze verpakkingen aan te vinden. In een video laat Ilpra zien hoe hun dieptrekmachine Formpack F0 werkt.



Eerst wordt de verpakking (de vacuümkamer) gevormd met folie van een rol. Dat kan zowel met flexibele als met harde materialen. Dan ontstaat de vrije inlegruimte. De verpakking wordt uitgesneden en kan daarna neutraal, vacuüm of begast worden om vervolgens met een sealfolie te worden gesloten. "Al naar gelang de wensen van de klant", laat Ilpra weten.



In de Formpack serie zijn ook machines die verpakkingen bieden waar nog vloeibare producten in te verwerken zijn. Daarvoor is boven de vrije inlegruimte nog een vulunit gecreëerd. Dit zijn de Form, Fill & Seal-types.

Ilpra SPA 60
Ilpra is een Italiaanse machinebouwer, opgericht in 1955. Het bedrijf ging als eerste in Italie aan de slag met traysealers en specialiseerde vervolgens in thermo-sealing. Het bedrijf levert hoofdzakelijk aan de food maar ook cosmetica en medicinale bedrijven weten de weg naar Ilpra te vinden.

Voor meer informatie:
n.scheffler@ilpra.nl
Ilpra Benelux
Hermesweg 19
3771 ND Barneveld
T. +31 (0) 342 404 730
F. +31 (0) 342 404 731
www.ilpra.nl

Publicatiedatum: