Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse vraag naar kersensorteerlijnen gegroeid na voorjaarsvorst

INHORT (Research Institute of Horticulture) laat weten dat het moeilijk te voorspellen is in hoeverre de vorstperiode in het voorjaar zijn tol heeft geëist op de Poolse kersenproductie. Polen is goed voor 35% van het totale kersenvolume dat de EU produceert.



Voor de vorst intrad, rapporteerde de USDA dat de Europese kersenproductie dit seizoen 11% lager zou uitvallen dan in het voorgaande seizoen. 

"INHORT geeft aan dat het vanwege de grote geografische diversiteit in Polen moeilijk is om een betrouwbare raming van de kersenproductie van dit seizoen te maken. Het instituut laat wel weten dat zij een productiedaling van minimaal 30% verwacht, hetgeen niet alleen de sterk gestegen kersenprijs zou verklaren maar ook die van overige zacht- en steenfruitcategorieën, zoals aardbeien, perziken en abrikozen," vertelt Anita. 



"We hebben de laatste maanden veel van onze klanten tijdens vakbeurzen ontmoet. We hebben gemerkt dat de belangstelling voor onze kersensorteeroplossingen dit jaar toegenomen is."



De Cherry Sorting Machine Model AIR van Sorter werd speciaal voor kwetsbare fruitsoorten met een diameter van 25 tot 40 mm ontwikkeld, en is ook zeer geschikt is voor het sorteren en de kwaliteitscontrole van cherrytomaten en pruimen.

"Dankzij de HD-camera's en ViSort, onze gepatenteerde software, worden op basis van een reeks beelden, de exacte afmetingen en kleuring van de kersen in kaart gebracht. ViSort analyseert het oppervlak van het fruit en is in staat externe defecten te detecteren, zoals mechanische schade of kneuzingen, en ook vreemde materialen worden efficiënt verwijderd."




"Hierbij dient te worden vermeld dat de software het mogelijk maakt om objecten realtime te analyseren en daarnaast beantwoordt het compacte ontwerp aan alle eisen van de verwerkende sector. Gedurende het sorteerproces, wordt het fruit behoedzaam door middel van een luchtstroom naar de juiste uitgang geleid. Door zijn nauwkeurigheid en continuïteit garandeert de machine een hoge mate van efficiëntie. De capaciteit bedraagt 500 kilo per lijn per uur en klanten kunnen kiezen uit een model met 2 tot 6 lijnen. Er is een ruime keuze aan apparatuur zoals paktafels en weegschalen," aldus Anita. 



Voor meer informatie:
Anita Kacprowicz
Sorter
Tel: +48 377 99 99
Fax: +48 377 99 98
Email: a.kacprowicz@sorter.pl
www.sorter.pl
Publicatiedatum: