Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse regio Asturias verwacht zachtfruitproductie van 500 ton

Telers in de Spaanse regio Asturias verwachten dat hun productie van blauwe bessen en rood fruit dit jaar de 500 ton zal overschrijden en dit volume zal de komende drie jaar mogelijk verdubbelen. In Spanje bedraagt de gemiddelde jaarlijkse zachtfruitconsumptie zo'n 30 gram per persoon en dit is nog altijd veel minder dan in landen zoals Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Desondanks zijn telers optimistisch over de groeiverwachtingen op de binnenlandse markt. "We hebben geen traditie op het gebied van zachtfruit maar daar werken we aan," laat Juan Carlos García van Serida weten in de aanloop naar de tweede editie van het Zachtfruit Festival in Asturias. 

Dit evenement is uniek in Spanje en zal vanaf 28 juli gehouden worden in Villaviciosa. Aan het festival zal een twintigtal telers deelnemen. De regio Asturias heeft een groot areaal (34 van de in totaal 159 hectare)dat gewijd is aan de teelt van blauwe bessen en rood fruit. In Rasa de Selorio is het bedrijf Asturian Berries gevestigd dat dit jaar zo'n 90 ton hoopt te produceren. "Het is een sector die werkgelegenheid en goede inkomsten biedt. Alleen al op ons bedrijf werken 50 mensen," vertelt directeur Joaquín Vázquez. Samen met de volumes van zijn partners verwacht Asturian Berries dit seizoen 300 ton te produceren, die naar landen in heel Europa geëxporteerd zullen worden. De goede oogst van dit jaar is mede te danken aan het natte voorjaar. "Het weer is een belangrijke factor, evenals het kiezen van de juiste periode om te snoeien, bemesten en irrigeren," licht de teler toe. 

De eerste dag van het festival staat in het teken van de teelt en marketingtechnieken van blauwe bessen, en zal verzorgd worden door verschillende deskundigen uit heel Spanje. De toegang is gratis. Op zaterdag vindt er een markt plaats waaraan 20 telers deel zullen nemen. Het evenement wordt afgesloten met een presentatie van het boek 'Eating tot Beat Cancer' van auteur Paula Jiménez. 


Bron: elcomercio.es
Publicatiedatum: