Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export van Chinese peren naar Nederland neemt toe

"Het exportseizoen voor peren gaat dit jaar op 20 juli van start. Afhankelijk van de omstandigheden voor opslag zal het seizoen doorgaan tot april of mei van volgend jaar. Omdat er geen sprake is geweest van extreme weersomstandigheden is het totale volume van de Chinese perenproductie tot nu toe hetzelfde als vorig jaar. In de toekomst gaat het volume toenemen wegens uitbreiding van areaal en de voortdurende groei in productie," aldus Wang Zhongjiang from Botou Ya Feng Fruit Co., Ltd.


Gesorteerde peren


De perenvelden van Ya Feng

"Op dit moment hebben we een areaal van 400 hectare in Hebei. We produceren hier verschillende perenrassen, zoals Ya-peren, golden peren, Crown-peren en Niitaka-peren. We exporteren voornamelijk naar Amerika, Europa, het Midden-Oosten en verschillende Zuid-Oost-Aziatische landen als Maleisië en India. Door onze export zo te verspreiden zorgen we ervoor dat ons totale exportvolume niet afhankelijk is van de politieke omstandigheden in een bepaalde regio, wat anders onze export drastisch zou kunnen verminderen. Ook zorgt deze aanpak ervoor dat we het volume in opslag van onze verschillende producten in balans kunnen houden."


Verse peren


Verpakte Ya-peren

"Het potentiële volume voor export is dit jaar groter dan vorig jaar. Dit geldt met name voor de export naar de Nederlandse markt, die 50% is toegenomen, Hoewel de vraag vanuit Nederland is toegenomen, is de exportprijs nog steeds vrij stabiel. De prijzen zijn op zijn hoogst met 5% toegenomen."

Perenproductie


Verpakte Ya-peren

"Nu ons areaal toeneemt, zijn we qua controles nog strenger geworden. We gebruiken alleen gewasbeschermingsmiddelen die zijn toegestaan volgens de meest recente regelgeving van de EU. Zodra het fruit is geplukt, wordt dit geïnspecteerd. De peren worden alleen naar Europa gestuurd als ze deze inspecties hebben doorstaan."

Wang Zhongjiang
Botou Ya Feng Fruit Co., Ltd.
Phone: +86 137 3174 7416
Publicatiedatum: