Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pools, Nederlands en Spaans product op de vuilnisbelt

Tholen – Vorige maand onderschepte de Russische fytosanitaire dienst ruim 212 ton groenten en fruit die illegaal de grens overgebracht waren. In de eerste dagen van juli heeft de Russische fytosanitaire dienst wederom meerdere ladingen onderschept. De Rosselkhoznadzor plaatste de afgelopen dagen berichten over de onderschepte producten.


foto: Rosselkhoznadzor

In de maand juni werd in de regio Pskov, in het noordoosten van het land, tegen de grens met de Baltische staten, 17 partijen groenten en fruit vernietigd. Het gaat om een totaal gewicht van 212,2 ton. Onder andere appelen, peren, champignons uit Polen en Nederland werden op de vuilnisbelt gestort.


foto: Rosselkhoznadzor

In de regio Moskou werd 5,5 ton Poolse appelen aangetroffen bij een handelaar tijdens een preventieve controle. De appelen zijn 12 juli vernietigd op de vuilnisbelt bij Stupino, Moskou.


foto: Rosselkhoznadzor

Verder naar het noordwesten onderschepten de autoriteiten meer dan 81 ton Poolse appelen. Het hardfruit werd begin van de maand onderschept tijdens een actie om de import uit Wit-Rusland te volgen. De appelen zijn op de vuilnisbelt bij Sebezh gestort.


foto: Rosselkhoznadzor

Tijdens een inspectie van groothandels en detaillisten in de regio Yaroslavl, ten noordoosten van Moskou, werd in totaal 319,75 kilo groenten en fruit in beslag genomen. Het gaat onder andere om Turkse tomaten, Poolse appelen en Spaanse perziken. De inspectie trof op de verpakkingen labels aan die het land van oorsprong bevestigden. De producten zijn op de lokale vuilnisbelt gestort. In een ander bericht meldt de inspectie dat in deze regio 201,8 kilo appelen uit Polen zijn onderschept en vernietigd.


foto: Rosselkhoznadzor

Enkele duizenden kilometers naar het zuidoosten, in de regio Kurgan, grenzend aan Kazachstan, werd meer dan een halve ton product in beslag genomen. Het ging om onder andere 1596 kilo Poolse appelen. Hoewel de smokkelaars geprobeerd hadden de labels op de dozen te vernietigen, kon de inspectie dankzij informatie op de pallet het land van herkomst met zekerheid vaststellen. De producten zijn vernietigd.


foto: Rosselkhoznadzor

In Perm, een stad verder naar het noorden, werd een vrachtwagen met 20 ton kool uit Kazachstan tegen gehouden. De bijgevoegde documenten bleken verlopen. Er werden boetes uitgeschreven en de partij kool kon rechtsomkeert maken, terug naar Kazachstan.


foto: Rosselkhoznadzor

Op de grens met Oekraïne, in de regio Rovensky, trof de inspectie in een magazijn meer dan 3 ton gepelde walnoten aangetroffen. De noten waren ingevoerd uit Oekraïne. Onder toeziend oog van de inspectie werden de noten op de vuilnisbelt gestort.


foto: Rosselkhoznadzor