Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Export Braziliaanse sinaasappelsap bereikt dieptepunt

De Braziliaanse export van sinaasappelsap bedroeg van juli 2016 tot juni 2017 890.000 ton, een afname van 17% ten opzichte van vorig jaar. Tegelijkertijd is hiermee het laagste niveau van de afgelopen 25 jaar bereikt. Dit maakte de Brazilian Association of Citrus Exporters maandag bekend. 

De exportdaling werd direct beïnvloed door de afname van de productie van sinaasappelsap. Deze productie daalde afgelopen jaar met 18,6%. De export van diepvriessinaasappelsap en geconcentreerde sinaasappelsap is met 7% gedaald naar $1,621 miljard (ongeveer €1.419 miljard). Ook dit is een laagterecord van de afgelopen 25 jaar. 

De Brazilian Association of Citrus Exporters verwachten dat de sinaasappelteelt in de staten Sao Paulo en Minas Gerais in 2017-2018 met 50% zullen groeien ten opzichte van het voorgaande jaar. Brazilië is het grootste sinaasappelsap producerende land ter wereld. De EU is hun belangrijkste exportbestemming. 

Publicatiedatum: