Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jason Ram, Capespan

VK: Eén van de slechtste citrusseizoenen van de laatste jaren

Er is krapte op de sinaasappelmarkt dit jaar, vertelt Jason Ram, senior trading manager bij Capespan. "Het is uitzonderlijk dat alle producerende landen dit seizoen productieproblemen hadden. In Zuid-Afrika had het vroege vallen van Navels voor een aantal telers rampzalige gevolgen, en zagen sommigen tot wel 70% van hun volumes verloren gaan. Argentiniƫ meldt eveneens een aanzienlijk lagere productie, wat nog verergerd wordt door extra verliezen als gevolg van externe kwaliteitsproblemen."



De late oogst van Zuid-Afrikaanse Valencia's komt op stoom en eind juli zal de productie een piek beleven. De kleuring is te licht en Ram vreest dat ook de kalibers problemen zullen geven. "Gewoonlijk worden deze weken de laatste Europese en Noord-Afrikaanse volumes verkocht maar maar nu er vanaf het zuidelijk halfrond 24% minder citrus naar de Britse markt wordt aangevoerd, zijn de prijzen veel hoger dan gebruikelijk. Heel Europa staat onder druk omdat markten in het Verre en Midden-Oosten hogere prijzen betalen. Van de 13 miljoen dozen Zuid-Afrikaanse sinaasappelen zijn er tot dusver verzonden zijn, werden er 850.000 naar het Verenigd Koninkrijk geƫxporteerd."


 
"Het ziet er niet naar uit dat er de komende maanden verandering in deze situatie zal komen," legt Ram uit. "Hierdoor is dit het moeilijkste seizoen van de afgelopen jaren. Het is belangrijker dan ooit om goede contacten met telers te hebben en te focussen op kwaliteit. Dit is waar onze klanten om vragen en voor ons is dit de beste manier om concurrerend te blijven. Hierdoor blijven we ons richten op de Britse markt en dat zal ons volgend jaar goed van pas komen."


Voor meer informatie:
Jason Ram
Capespan
Tel: +44 1622 782813
E-mail:Jason.ram@capespan.co.uk
Publicatiedatum: