Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bas van Walderveen:

"Goede markt voor Argentijnse Navels"

 Tholen - Bij Van Walderveen uit Nieuwegein is het importseizoen voor Argentijns citrus losgebarsten met de aankomst van de eerste Argentijnse Navels. "De markt is erg goed. Zuid-Afrika heeft nogal wat problemen met de Navels in de Oost- en Westkaap en dat biedt volop ruimte voor het Argentijnse product. Argentinië heeft zelf een normale oogst en dat resulteert in een goede vraag en mooie prijzen", vertelt Bas van Walderveen.



De importeur krijgt wekelijks aankomsten uit Argentinië binnen. Volgende week Nadorcott-mandarijnen en over een week of drie worden de eerste Valencia-sinaasappelen verwacht. "De komende weken is de volle focus op overzee en hoewel de vraag naar citrus in de zomer traditioneel wat lager is, mogen we nu absoluut niet klagen. We hebben de komende weken de beschikking over kwalitatief hoogwaardig citrus uit Argentinië, dus kunnen de vraag goed invullen", vertelt Bas.



Van Walderveen heeft citrus tot haar specialiteit verheven. Ooit begon het bedrijf met een proefveldje in Marokko en om jaarrond aanbod te garanderen is het aanbod in de loop der jaren aangevuld met productie uit Spanje, Argentinië, Uruguay en Zuid-Afrika.

Voor meer informatie:
Bas van Walderveen
Elvira Schipper
Van Walderveen
Laagraven 17-19
3439 LG Nieuwegein
Tel.: 030 288 66 85
Tel: 030 284 80 58
bas@walderveen.nl
www.walderveen.nl