Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Conflict over prijzen watermeloenen bij Tesco

De National Chamber of Commerce (NAK) is een procedure tegen Tesco gestart. Tesco verkoopt watermeloenen voor 99 HUF/kg (0,32/kg) in plaats van 249 HUF (0,81). Volgens een verklaring van NAK is het waarschijnlijk dat watermeloentelers opnieuw voor de winkels zullen protesteren tegen de prijsverlaging. Dit deden ze voorgaande jaren ook al. 

Dankzij de gunstige weersomstandigheden zijn de verwachtingen voor dit jaar goed. Er wordt verwacht dat er 200-220.000 ton watermeloenen worden geteeld. De directeur van de organisatie bevestigde dat de lage prijzen het voortbestaan van de producenten in gevaar brengen. De productiekosten van watermeloenen die geteeld worden door middel van druppelirrigatie zijn 60-70 HUF/kg (0,19-0,23/kg). Watermeloenen die op de traditionele manier geteeld worden, verschijnen eind juli op de markt. Op dat moment kunnen de kosten gedaald zijn naar een gemiddelde van 35 HUF (0,11). 
Publicatiedatum: