"Het grote voordeel van het invriezen van gojibessen is dat de oorspronkelijke vorm en smaak behouden blijven en dat de consument kennis kan maken met de totaal andere smaakbelevenis. Consumenten omschreven de smaak als die van een fruitsmoothie met de perfecte balans tussen zoet en zuur. De diepvries gojibessen smaken beter dan gedroogde en dat biedt uiteraard nieuwe marktkansen voor verwerkers van gojibessen," legt Salina Liang uit, salesmanager Azië bij Octofrost.
"Verwerkers die gebruik maken van de OctoFrost IQF-vriezers zijn er in geslaagd het product met steel en al in te vriezen. Hierdoor behoudt het fruit zijn natuurlijke uitstraling en de steel zorgt er bovendien voor dat de vorm en structuur van de gojibes intact blijft. Na het invriezen behouden de stelen hun oorspronkelijke groene kleur wat bijdraagt aan de externe kwaliteit van het product dat zodoende tegen een hogere prijs verkocht kan worden," legt Salina uit.
Naast het verwerken van conventionele bessen is er ook steeds meer belangstelling voor de IQF-verwerking van biologische gojibessen. Verwerkers zien dit als een goede investeringsmogelijkheid. Eén ding is duidelijk en dat is dat gojibessen niet meer weg te denken zijn en dat de gedroogde vorm slechts een voorproefje was van alles wat deze unieke bes te bieden heeft," aldus Salina.
Salina Liang 梁 军
OctoFrost Group
Tel: +86 13600 171812
Email: salina.liang@octofrost.com
www.octofrost.com