Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Italiaanse druivenseizoen van start bij The Greenery

Druivenras met suikerspin-smaak

Deze week start het Italiaanse druivenseizoen bij The Greenery. The Greenery levert dit jaar exclusief het volledige assortiment druiven variëteiten van de Italiaanse producent Agricoper. Op vrijdag 14 juli 2017 komen de eerste Black Magic (zwart met pit) en Victoria (wit met pit) binnen. Na de tafeldruiven met pit volgen diverse pitloze varianten.


Links de Sweet Sapphire en rechts de Mayabelle.

Druiven specials
Dit jaar is er een speciale focus op de zogenaamde specialties waarbij diverse retailers van start gaan met bijzondere variëteiten zoals Cotton Candy en Sweet Sapphire. Cotton Candy (wit seedless) is een natuurlijke kruising tussen twee rassen die resulteert in een unieke smaakervaring. Tonen als caramel en suikerspin geven de druif een zoete, sappige maar vooral een unieke smaaksensatie. De Sweet Sapphire (zwart seedless) is opvallend vanwege de langwerpige vorm. Deze druif is bijzonder knapperig en friszoet van smaak.



Naast de groeiende vraag naar nieuwe seedless variëteiten blijven traditionele rassen met pit een essentieel product. In de zomerperiode is er een stabiele en goede vraag uit de markt naar rassen als Italia, Red Globe en Palieri. In Seedless rassen is er een breed aanbod waaronder de witte rassen Crystal, Sweet Sunshine, Sweet Globe en Sugar Crisp en de rode rassen Sweet Celebration, Jack's Salute en Timco.



Intensieve samenwerking
The Greenery werkt al jaren samen met Agricoper, één van de grootste Italiaanse producenten van tafeldruiven uit de zuidoostelijk gelegen regio Puglia. "Agricoper heeft een continue focus op de ontwikkeling van nieuwe rassen, afgestemd op de vraag in de markt. Smaak, kwaliteit en duurzaamheid zijn hierbij de belangrijkste aandachtsgebieden," aldus Wilfred Heijstek, Productmanager bij The Greenery.

Dankzij de samenwerking met zorgvuldig geselecteerde internationale leveranciers levert The Greenery jaarrond kwaliteitsdruiven die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, voedselveiligheid en duurzaamheid. De druiven zijn verkrijgbaar in alle gewenste verpakkingen.

Voor meer informatie:
Wilfred Heijstek
The Greenery
0180-648838
w.heijstek@thegreenery.com.
Publicatiedatum: