"Beleidsmakers in zorg kiezen altijd voor de goedkoopste maaltijdleveranciers"
"In de jaren 80 was het budget ruim. Ongeveer vanaf 2000 kwam de omslag. Dat was terecht, het was te gortig. Maar nu is het doorgeslagen naar de andere kant. Voeding moet zo weinig mogelijk kosten, de kwaliteit is ondergeschikt. Vroeger mocht de maaltijd integraal 25 euro kosten en nu misschien nog 10 euro. In mijn ogen is de bodem nu wel bereikt. Ik pleit voor een euro erbij in plaats van een euro eraf."
"Kiezen voor compleet kant-en-klare maaltijden is volgens mij geen goede keuze. Zorg dat je de mensen in huis hebt die er iets extra's bij kunnen maken, zoals een verse salade of een frietje. Die de maaltijden goed kunnen beoordelen en een eventueel foutje kunnen herstellen", zegt Jobse.
"Gemak kan prima zijn, maar het staat onder druk doordat het allemaal goedkoop moet. Daardoor ontstaat er gerommel en levert de industrie bijvoorbeeld getumbeld vlees. Ze doen concessies en de klant is de dupe. De beleidsmakers eten niet mee, die gaan zelf bij Inter Scaldes dineren. En dus kiezen ze voor de goedkoopste", aldus Jobse.
Bron: Gastvrije Zorg