Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Voordelige digitale containerzegel verbetert versheid AGF

CORE (Consistently Optimised REsilient Secure Global Supply-Chains), een Europees onderzoeksproject geleid door het Nederlandse softwarebedrijf Itude Mobile heeft een nieuw, goedkoop digitaal zegel ontwikkeld. 


Babbler hoeft niet geïnstalleerd te worden in de stof van een vrachtwagen of container en maakt het mogelijk de zending online via een smartphone-applicatie te volgen. Het zegel wordt verbroken zodra de Babbler-sensor licht detecteert. Zowel de zegelstatus als de temperatuur van de lading kan draadloos gecontroleerd worden via Bluetooth of het LoRa-netwerk. Het LoRa-netwerk voor Internet of Things applicaties is inmiddels vrijwel overal in Europa beschikbaar en stelt douane-autoriteiten in staat om het Babbler log al uren voor het schip aanmeert te raadplegen.

Roel Huiden, van FloraHolland, dat het nieuwe zegel testte, vertelt dat om de kwaliteit te waarborgen bloemen bij een temperatuur van 0,5 ºC bewaard moeten worden. Wanneer een container echter wordt geopend, stijgt de binnentemperatuur. Het beperken van overbodige controles en snelle levering dragen zodoende bij aan een verser product. De kosten voor dit type bescherming zijn echter cruciaal voor de markt. Dure oplossingen zijn beschikbaar voor transporteurs van waardevolle producten. Voor goederen van geringe waarde, en dan met name bederfelijke producten, biedt Babbler een betaalbare oplossing. 

Bron: maritime-executive.com

Publicatiedatum: