Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Patrick Konings, Marni Fruit: "Grote Egyptische aanvoer en start Europese druiven"

Dramatische druivenmarkt

Tholen - De druivenmarkt ligt momenteel op zijn gat. "Het Egyptische seizoen begon nog vrij goed, maar einde tweede week zette al een daling in en dat is niet meer goedgekomen", constateert Patrick Konings van Marni Fruit. "Er komt veel meer productie los dan vorig jaar en meer aanbieders uit Egypte proberen hun product op de Europese markt kwijt te raken. Vorig jaar was de markt van witte pitloze druiven ook al niet best, maar was het met rode druiven op en tekort. Daar is nu geen sprake van, want er is meer productie dan vorig jaar."


 
"Ook Spanje en Italië komen nu los, maar iedereen heeft veel te veel druiven staan. De vraag is normaal vanuit zowel supermarkt als daghandel, maar ook niets extra's en dat valt met de zomervakantie en al het zomerfruit op de markt ook niet te verwachten", vervolgt Patrick. "Witte druiven die normaal voor 7/8 euro worden verkocht, gaan nu voor 5 euro weg. Wij hebben onze Italiaanse leverancier gevraagd geen witte en donkere pitloze druiven te sturen als hij ze elders kwijt kan."

"In onze belangrijkste afzetmarkten - Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Nederland - is de markt gewoon slecht. Het is te hopen dat de markt niet verder in elkaar zakt. Egypte zal volgende week een eind klaar zijn met het sturen van de druiven en dan is het hopen dat de markt snel leeg is, zodat er met Spaanse en Italiaanse druiven nog wat geld gemaakt kan worden", zegt de handelaar.



Nieuwe variëteiten zijn in de druiven de laatste paar jaar aan de orde van de dag. "Met name in de donkere druiven wordt veel geëxperimenteerd, vaak zelfs als het nog een nummer van het zaad huis is en als het dan gaat lopen, krijgt het ras een commerciële naam. Ook mixverpakkingen met witte/groene en rode druiven raken steeds meer in trek. De Nederlandse, Engelse/Ierse en Scandinavische markt is hoofdzakelijk gericht op pitloze druiven . Bij de etnische doelgroep en in bijvoorbeeld de Baltische staten kiest men eerder de grotere druiven met pit."

Voor meer informatie:
Patrick Konings
Marni Fruit
Gebroken Meeldijk 52
2991 VD Barendrecht
Tel: +31 (0)180 697 989
patrick@marnifruit.nl
www.marnifruit.com