Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitsland breidt tol voor vrachtauto's uit

Rijden je chauffeurs met enige regelmaat in Duitsland? Houd er dan rekening mee dat alle vrachtauto's met een brutogewicht vanaf 7,5 ton per juli 2018 ook tol moeten betalen op alle provinciale wegen in Duitsland. Ook overweegt de Duitse overheid op dit moment om het minimum gewicht voor de LKW-maut te verlagen van 7,5 ton naar 3,5 ton. BP houdt deze ontwikkelingen nauwgezet in de gaten.

Het is snel gegaan met de invoering van de LKW-maut in Duitsland. Sinds 1 juli 2015 moeten vrachtauto's van 12 ton of zwaarder op 1100 kilometer aan Autobahnähnliche Bundesstraße (federale wegen) tol betalen. Per oktober 2015 is de LKW-maut uitgebreid naar alle vrachtauto's vanaf 7,5 ton. In december 2016 heeft de Federale Raad in Duitsland een wet van de Bondsdag goedgekeurd, waarin staat dat vrachtauto's vanaf 7,5 ton ook tol moeten betalen op alle provinciale wegen in Duitsland. In totaal moet zo op ongeveer 40.000 kilometer aan Duitse wegen LKW-maut worden betaald. De nieuwe wet maakt het zelfs mogelijk om op kleinere landwegen tol te heffen om sluipverkeer te voorkomen.

Verdere uitbreiding LKW-maut
Momenteel overweegt de Duitse overheid om ook vrachtauto's met een brutogewicht vanaf 3,5 ton tolplichtig te maken. Analisten verwachten dat deze uitbreiding, mocht deze worden goedgekeurd, in de eerste maanden van 2019 zal worden doorgevoerd. Een definitieve beslissing over dit onderwerp wordt pas in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht.

Bron: BP

Publicatiedatum: