Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nat weer zorgt voor vertraging Litouws cantharellenseizoen

Als gevolg van een lang en regenachtig voorjaar en een vroege start van de zomer laat het Litouwse wilde cantharellenseizoen dit jaar wat langer op zich wachten. Naast het feit dat het seizoen vertraging heeft opgelopen, heeft het slechte weer ook voor verliezen van zo'n 25% gezorgd, legt Marius Juškevičius van JSC Liedra en JSC M&KO uit.

"We sorteren de productie die we momenteel beschikbaar hebben en exporteren naar Duitsland, een markt waar wilde paddenstoelen populair zijn. De prijzen zijn goed en liggen momenteel rond de €7,00 per kilo, wat iets hoger is dan vorig seizoen," vervolgt Marius. 



"We hebben al heel veel telefoontjes vanuit verschillende landen gehad van mensen die wilde paddenstoelen in willen kopen. Het lijkt wel alsof er overal een tekort aan wilde cantharellen is. We beginnen binnenkort met de export naar Rusland. Momenteel verkopen Russische bedrijven alleen aan Moskou." 

Het seizoen is op 23 juni begonnen en zal begin of half september eindigen. "Vorig seizoen hadden we rond deze tijd al vier volle vrachtwagens verzonden (ongeveer 20 ton) maar dit seizoen waren dat er maar een paar. Het is nu afwachten tot de aanvoer op gang komt en ik verwacht dat dit vanaf volgende week zo zal zijn," vertelt Marius. 



De paddenstoelen worden in houten kisten van 250 gram, 500 gram, 1 kilo en 3 kilo aangeboden en een plastic tray van 2,5 kilo. Marius legt uit dat de houten kisten de ideale verpakking voor paddenstoelen zijn en ook het meest in trek zijn op de Europese markt. Desondanks kijkt de teler uit naar nieuwe verpakkingsmogelijkheden die beter afgestemd zijn op de wensen van de nieuwe markten waar het bedrijf graag zaken mee wil gaan doen. 

Voor meer informatie:
Marius Juškevičius
JSC Liedra
Tel: +37060786929
Email: info@liedra.lt
liedra.lt
Publicatiedatum: