Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frambozenprijs met een derde gedaald in Oekraïne

In Oekraïne blijven de frambozenprijzen dalen. Op 4 juli waren ze al met een derde gedaald. Op de grootste groothandelsmarkt in Oekraïne worden frambozen momenteel verkocht voor prijzen tussen de €0,68 en €1,02 per kilo. Telers ontvangen €0,61 tot €0,85 per kilo.



"De prijsdaling kan aan meerdere factoren toegeschreven worden. Ten eerste werd dit jaar nieuwe aanplant productief waardoor er een grotere aanvoer ontstond. Ten tweede zorgde de koele lente voor een vertraagde rijping van vroege frambozenrassen, zodat de oogst samenviel met die van middelvroege rassen wat de prijzen eveneens onder druk zette. Daarnaast is de vraag vanuit de verwerkende industrie zwak, Verwerkers kopen hun frambozen doorgaans pas in augustus in omdat zij momenteel kersen verwerken,"licht Tetiana Getman van Info-Shuvar toe. 

Telers klagen dat ondanks de lage prijzen de vraag naar frambozen op de binnenlandse markt zwak blijft. De exportprijzen zijn daarentegen redelijk en blijven ook relatief stabiel. De vorstperiode in het voorjaar heeft een tekort aan kersen en aardbeien voor de diepvriessector tot gevolg gehad in Oekraïne en omliggende landen. Er wordt verwacht dat frambozen mogelijk dit gat op kunnen vullen omdat verwerkers moeite hebben om aan grondstoffen te komen. "Handelaren verkopen de producten door aan Wit-Rusland en kopen de frambozen voor prijzen tussen de €1,02 en €1,18 per kilo in. De huidige prijzen op de Poolse markt zijn vrijwel vergelijkbaar met die van Oekraïense aardbeien, en bedragen €1,00 tot €1,20 per kilo. Hierdoor is de export gedaald," concludeert Getman. 

Voor meer informatie:
Tetiana Getman
Shuvar
Tel: +38 (093) 719-92-74
Email: o.z.kozak@gmail.com
info.shuvar.com
Publicatiedatum: