Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christoph Bouvry, Bouvry

"We willen Starclass-assortiment zachtfruit uitbreiden"

Tholen - Groothandel Bouvry uit Brugge heeft zich de afgelopen jaren gericht op het uitbreiden richting de retail. Christoph Bouvry van het gelijknamige bedrijf zag de afgelopen twee jaar de retailmarkt flink stijgen. "Momenteel leveren wij aan zelfstandige ondernemers van Delhaize, Alvo of Carrefour in de regio", zegt zaakvoerder Christoph. "We zijn de afgelopen tijd met 20 procent gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. De voortdurende groei heeft ons een nominatie opgeleverd als Trends Gazelle 2017. De verdeling tussen de winkeliers en markten is denk ik 50-50. Deze groei richting de retail was onze doelstelling, maar hierbij verliezen we onze marktklanten en winkeliers niet uit het oog."



Een aantal producten uit het assortiment van Starclass.
 
Nieuw assortiment Starclass
Het fruit dat bij Bouvry binnenkomt is allemaal afkomstig uit België. "Bijvoorbeeld uit Belgisch Limburg of West-Vlaanderen", vervolgt hij. "Het populairst zijn de aardbeien van ons eigen merk Starclass. Daarvan hebben wij er 2 tot 2,5 ton per week. Daarnaast hebben wij ook eigen kersen, struikbonen en frambozen. De komende tijd verwachten we het eigen merk Bouvry uit te breiden met meer zachtfruit. Dit kunnen de blauwe bessen, bramen of rode bessen zijn. Uiteraard met een mooie eigentijdse verpakking."


Het laden en lossen van de verse producten.
 
Export
De producten die de groothandel heeft, gaan voornamelijk naar België toe, al wordt er een deel naar Frankrijk geëxporteerd. "Ongeveer 10 procent van onze producten gaat naar Frankrijk toe", vervolgt de zaakvoerder. "De rest blijft in België. Bij de aardbeien en frambozen ligt dat aantal zelfs nog hoger. Van die producten blijft ongeveer 60 procent in België en de rest gaat naar Frankrijk."


De fruitopslag van Bouvry.
 
Verpakkingsmachine
Naast dat Bouvry de afgelopen jaren in de retail is gegroeid, heeft het bedrijf ook investeringen in machines gedaan. "We hebben een inpakmachine aangeschaft met een volledig geïntegreerd weeg-inpak-etiket systeem met superstretch technologie wat de folieconsumptie drastisch vermindert en hierbij ook ecologischer is. Starclass hardfruit is hierbij onze grootste runner, maar we kunnen evengoed ander fruit en groenten op maat van de klant inpakken. De klant vraagt en wij verpakken."
 
Voor meer informatie:
Bouvry NV
Jacob van Arteveldestraat 3
8000 Brugge - België
T: +32 (0)50 45 9060
F: +32 (0)50 31 8909