Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Willem van Rooij, Hispalco:

"Steenfruitmarkt overvoerd, alleen met platerina's kunnen we ons onderscheiden"

Tholen - Er is momenteel een overvloedige aanvoer van Spaans steenfruit met aanvoer uit Llerida, Huesca en Murcia. "We zagen dit al een beetje aankomen en hebben daardoor in het vroege seizoen meer verkocht, maar verkopen nu een beetje met de rem erop. Met ons merk Monna Lisa richten we ons op het topsegment van de markt, maar die kwaliteitsselectie moet wel betaald worden", concludeert Willem van Rooij van het Spaanse bedrijf Hispalco.



"Momenteel is de aanvoer van nectarines, paraguayo's en perziken zo groot dat er weinig eer aan te behalen is. Uitzondering vormen de platerina's. Die worden niet op elke hoek van de straat aangeboden, dus daar kunnen wij ons nog mee onderscheiden op de markt", vertelt Willem. "De ronde perziken worden op de binnenlandse Spaanse markt nog redelijk verkocht, maar zijn op de exportmarkten grotendeels verdrongen door de paraguayo's."



Hispalco focust zich op de export naar Europese klanten, maar verkoopt ook aan geselecteerde overzeese klanten in Canada, de Verenigde Staten, Saudi-Arabiƫ en China. "Op het moment dat wij moeten pushen om Monna Lisa te verkopen, schakelen we liever over op producten waar we wel fatsoenlijke prijzen kunnen maken. Nu is dat met meloenen even lastiger, maar we verkopen ook Spaanse en Italiaanse druiven en Hollandse paprika's onder dit topmerk", vertelt Willem.



Daarnaast voert Hispalco Franse perziken en nectarines in het eigen merk Joconde. "Hiermee zijn wij ook onderscheidend en krijgen we betere prijzen voor de kwaliteit en smaak!"

Voor meer informatie:
Hispalco S.A.
TEL: (+34) 963 404 422
wvanrooij@hispalco.com
www.hispalco.com