Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel import uit Nederland

Belgen oogsten maar 25% van de kersen

Tholen - Van de kersen in Belgiƫ was na de vorst in april gemiddeld nog maar een kwart over om te oogsten. De sfeer bij de telers is momenteel gelaten. "Het is verschrikkelijk dat er zo veel kapot is gegaan, maar we kunnen er niets aan doen. Laten we alvast vooruitkijken naar volgend jaar", vindt Bert Vanweddingen van Cherryfarm.



Doorbijten
Bij hem is de oogst deze week afgelopen. "Het is veel vroeger gedaan dan andere jaren. Op 12 juni zijn we gestart met de pluk en minder dan een maand later zijn we klaar. Vorig jaar hadden we de hagelstorm en dit jaar de vorst. Het is extreem, maar we moeten doorbijten. "

Import uit Nederland
De prijzen zitten op een prima niveau. "Voor de 32-ers liggen ze (woensdag 5 juli) rond de 6,5 tot 7 euro en voor de kleinere wordt iets minder gegeven. De prijzen maken wel iets goed, maar het dekt niet de lading voor het hele seizoen. Momenteel is er veel import uit Nederland. Daar is de oogst wel goed gelukt."

Ondanks het tegenvallende jaar ziet hij het nog positief in. "We zullen in de toekomst wel naar meer overkapping moeten. Momenteel heb ik drie van de 18 hectare overkapt en we zien grote verschillen. Daar worden dikkere maten geplukt en we krijgen er betere prijzen voor. Ook zijn we veel geruster over die kersen. Ik ga mijn businessplan aanpassen en probeer binnen 2 jaar alles overkapt te hebben."

Voor meer informatie:
Cherryfarm
Sint-Kristinastraat 12
3800 Brustem - Belgiƫ
T :+32 11 68 39 46
www.cherryfarm.be