Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert-Jan van den Heuvel, VerDi Import:

"Citroenenmarkt kleurt groen met de zomer voor de deur"

Tholen - Waar er vorig jaar nog sprake was van een tekort aan Spaanse Verna-citroenen is daar nu geen sprake van. In vergelijking met de torenhoge marktprijzen vorig jaar toen de citroenen goudgeel kleurden, liggen die nu op een lager niveau. "Vandaag de dag zijn de laatste Spaanse Verna-citroenen in de markt en nu staat het overzeese seizoen voor de deur om het over de nemen, zij het ruim vijf weken later dan vorig jaar", vertelt Gert-Jan van den Heuvel van VerDi Import.



Zowel Zuid Afrika als Argentinië, de belangrijkste spelers overzee, hebben tot nu toe meer gestuurd dan vorig jaar. "De cijfers van Argentinië geven aan dat er tot en met week 26 al 136.291 pallets geëxporteerd zijn tegenover 117.571 pallets vorig jaar.
Zuid –Afrika geeft aan dat er tot nu toe 12.656.377 ton geëxporteerd is tegenover 10.431.893 ton vorig jaar", vertelt de importeur. "De prijzen variëren momenteel tussen de 22-24 euro voor Argentijnse citroenen (18 kg) en 19-20 euro voor RSA citroenen (15 kg). Al met al een realistisch niveau waar iedereen goed mee moet kunnen werken. "

"Zowel Zuid-Afrika en Argentinië hebben grote inspanningen geleverd wat betreft citruskanker (black spot). Dit heeft geresulteerd in een strenge uitgaande controle en een hoger exportvolume naar Rusland en andere 'nieuwe' markten. Wat moeilijk voor de overzeese producenten te begrijpen is is het feit dat hier buiten Europa geen probleem van wordt gemaakt. Voor hen komt dit dan ook over een als protectionisme van met name Spanje", vervolgt Gert-Jan.



"Wat de 'gewone' consument zal verbazen is de hoeveelheid citroenen die we met zijn allen consumeren en de hoeveelheid producten waarin de citroen verwerkt is. Een kleine opsomming; frisdrank (Coca Cola!), cosmetica, voedingsmiddelen, medicijnen, schoonmaakmiddel, ontsmettingsmiddel enz. Een citroen kan dan ook voor de volle 100% gebruikt worden."
 
Verdi hoopt haar klanten ook dit jaar weer te mogen helpen in de voor haar bekende verpakkingen 6kg, 15kg en 18kg. "Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen. Ook dit jaar hopen we weer samen met onze klanten te mogen strijden om een mooi resultaat neer te zetten. De vraag blijft natuurlijk of dat vraag en aanbod ook dit jaar op elkaar aan zullen sluiten, maar niemand die deze vraag nu al kan beantwoorden en wie het weet mag het zeggen. De populariteit van de citroen neemt ieder jaar toe. Het Spaanse seizoen is ten einde en de zomer staat voor de deur. Kortom, de seinen staan op groen!"


 
Voor meer informatie:
Gert-Jan van den Heuvel
VerDi Import
Tel: +31 180 69 64 61
gertjan@verdiimport.nl
www.verdiimport.nl