Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Grote overname in avocadosector Australie

Costa Group neemt Lankester Avocado over

De Australische Costa Group kondigde de overname van Lankester Avocado aan. Daarmee heeft het bedrijf haar oog laten vallen op de grootste leverancier van avocado's van Australiƫ. De overname is een volgende stap in de uitvoering van Costa's strategie om het avocadosegment te integreren, aldus Harry Debney, CEO Costa Group in Bussines News Asia. "Ons seizoen duurt nu van februari tot augustus, wat ons dichter bij een 52 weken aanvoer brengt. Ons doel is om de nummer een teler, verpakker en verkoper van avocado's te worden."

Lankester Avocado's heeft drie teeltbedrijven in de regio Atherton, in het hoge noorden van Queensland. Daarnaast verpakt en vermarkt het bedrijf ook avocado's voor derden. Het totaal areaal staat op 130 hectare. in het komende jaar wordt nog eens 60 hectare aangeplant. In combinatie met de 370 hectare van de Costa Group komt het totaal areaal uit rond de 500 hectare.

Op papier is de aankoop gedaan door Macquarie Agricultural Funds Management (MAFM). De teeltbedrijven worden voor de komende 20 jaar geleased aan de Costa Group. De familie Lankester, verkopende partij, zal betrokken blijven bij de teelt op de drie locaties. Hoeveel MAFM neerlegt voor het bedrijf is niet bekend gemaakt

Bron: Bussines News Asia

Publicatiedatum: