Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flinke groei Plus eerste helft 2017

Plus kijkt terug op een succesvol eerste halfjaar. Voor het vierde jaar op rij groeit Plus harder dan de markt. De keten realiseerde over de eerste 26 weken van 2017 een consumentenomzet van ruim 1,2 miljard euro. Dit is een omzetgroei van 4,9% ten opzichte van 3,3% marktgroei (Nielsen). Het marktaandeel steeg van 6,24% (eerste 25 weken 2016) naar 6,33% over de eerste 25 weken van 2017.

Jan Brouwer, algemeen directeur van PLUS: "We hebben een succesvol halfjaar achter de rug met goede omzetresultaten", zegt hij. "Door de resultaten van onze nieuwe formule, de plannen op het gebied van logistiek en de groei op het gebied van e-commerce, kunnen we stellen dat we op koers liggen om onze ambitie waar te maken om de beste supermarkt van Nederland te worden."

Nieuw distributiecentrum
In februari kondigde Plus plannen voor een nieuw centraal, volledig gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel aan. Ter voorbereiding hierop is een adviesaanvraag bij de Ondernemingsraad ingediend en is er in goed overleg met de vakbonden een sociaal plan opgesteld voor de medewerkers in de bestaande distributiecentra. Naar verwachting start de bouw begin 2018, waarna het nieuwe distributiecentrum in 2020 volledig operationeel zal zijn.

Bron: Plus
Publicatiedatum: