Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bier gebrouwen met sinaasappelen

Een groep Zuid Australische brouwers doet het net ietsanders door bier te vermengen met unieke lokale smaken. De Riverland's WoolshedBrouwerij richt zich nu op het veroveren van het meest bekende gewas in deregio: citrus. 

De Big Orange is een van de meest recente ideeën van deMurtho brouwers en Adelaide Hills company Left Barrel Brewing, waarbij een bieren lokaal geteelde sinaasappelen samen worden gemengd. 

Brouwer Jackson Beavis zegt dat het idee ontstond vanwegede overvloed aan citrus die om hen heen wordt geteeld. "Het lukte meverse sinaasappelsap te gebruiken, wat diezelfde morgen vers was geperst zodatik het meteen mee kon nemen naar de brouwerij", zei hij. 

"Dit seizoen hebben we toegang tot de sinaasappelen,omdat er zoveel aanbod is. We kwamen op het idee om samen iets te brouwenwaarbij al onze talenten samengebracht worden en door enige lokaleinvloed." 

Het drankje deelt zijn naam met de eens iconische BigOrange attractie. Beavis vertelde dat het bier een soortgelijk symbool is vanhet monument en de industrie. Het biedt makkelijke toegang tot geïmporteerd fruiten sap concentraat. 

Bron: abc.net.au


Publicatiedatum: