Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
local for local productie voor Driscoll's

Nederlander Marc van Steenoven start bramenteelt in Duitsland

De eerste volumes van de Duitse Driscoll's bramen zijn op weg naar de supermarkt. Volgens het bedrijf stijgt de Duitse bramenteelt enorm. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de telers Marc van Steenoven, Leo Pelzer en Karl-Heinz Ricken. Zij bevinden zich in de Rhein-Ruhr en Spreewald regio's en geloven in de local for local productie van Driscoll's.


Teun Leenders is verantwoordelijk voor de Duitse werkzaamheden. Leenders: "Consumenten vinden het steeds belangrijker om te weten waar hun voedsel vandaan komt. Vooral Noord-Europese consumenten vertrouwen op de lokaal geteelde groenten en fruit. De volgende generatie Duitse telers is geïnteresseerd in een samenwerking vanwege onze hoogwaardige soorten. Met deze samenwerking willen we onze Duitse bessenteelt de komende jaren vergroten. 




De Nederlandse teler Marc van Steenoven is onlangs ook begonnen met het telen van bramen in Duitsland. Marc: "Het land heeft een ideaal klimaat om de bramen te telen. Daarnaast zijn er genoeg mogelijkheden op de markt. Consumenten zijn op zoek naar onderscheidende, hoogwaardige bramen die uniek zijn in hun smaak, uiterlijk en staat."

Voor meer informatie: www.driscolls.com
Publicatiedatum: