Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijke Engelse telers zullen minder subsidie ontvangen na Brexit

Rijke Engelse telers zullen minder subsidie ontvangen na Brexit. Dit heeft het hoofd van het Department for Environment, Food and Rural Affairs (DEFRA) bevestigd.

Michael Gove, staatssecretaris van Milieu, Voeding en Plattelandszaken, herhaalde gisteren bij de Andrew Marr Show van de BBC de uitspraak van minister president Theresa May dat "geen deal beter is dan een slechte deal" in de Brexit onderhandelingen. Marr vroeg aan Gove: "Tot het eind van deze regeringsperiode hebben telers de garantie gekregen dat subsidies niet worden verminderd. Daarna is het afwachten." 

"U heeft gezegd dat hele rijke telers die nu nog veel geld van de EU krijgen, zoals Sir James Dyson, minder geld zullen krijgen onder het regime na Brexit. kKopt dit?" 

Gove reageerde met een kort "ja" en gaf geen verdere uitleg over de kwestie. Gove lag eerder al onder vuur in zijn functie als staatssecretaris van Onderwijs onder voormalig minister-president David Cameron. Hier werd Gove bekritiseerd door de VK's National Association of Head Teachers om "de angstcultuur" die hij had gecreĆ«erd. 

bron: agriland.ie
Publicatiedatum: