Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Namibische druivenproductie dit jaar €67 miljoen waard

De Namibische druivensector blijft zich uitbreiden. Steeds meer bedrijven leggen wijngaarden aan, die niet alleen de vele werklozen werkgelegenheid bieden, maar die ook aanzienlijk bijdragen aan het BBP. De productie zou dit jaar een recordomzet kunnen maken van €67.294.0476.

De gouverneur van regio Karas, Lucia Basson, zei dat de druivensector aanzienlijk en snel gegroeid is sinds 2015 en dat er meer inkomen wordt verwacht nu er elk jaar meer grond gecultiveerd wordt. Zij gaf aan dat er in de regio momenteel op 1.729 hectare land druiven geproduceerd wordt. Daarvan ligt 1.453 hectare in Aussenkehr, waar de meeste Namibische druiven vandaan komen. Dit cijfer zal tegen het eind van het jaar naar verwachting oplopen tot meer dan 2.200 hectare, wat ook weer zal leiden tot meer inkomen. "In boekjaar 2015/16 werd de totale exportwaarde van consumptiedruiven geraamd op €44,4 miljoen, wat €66.614 zal zijn tegen eind 2017", aldus Basson.
Publicatiedatum: