Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Avocadomarkt beleeft ongewoon jaar in Italië

Het was een bijzonder jaar voor avocado's in Italië omdat in de maanden waarin de aanvoer doorgaans hoog is vanwege de overlappende seizoenen van Spanje, Zuid-Afrika en Israël het aanbod toch ontoereikend was voor de vraag. 

Claudio Gorini, salesmanager van AL.MA., een groot import- en exportbedrijf van exotisch en seizoensfruit op de groothandelsmarkt in Milaan, legt uit dat deze situatie waarschijnlijk nog wel even zo zal blijven. 

"De aanvoer uit Zuid-Afrika is twee tot drie weken geleden beëindigd, een maand vroeger dan gebruikelijk. De volumes uit Peru zijn niet toereikend om aan de vraag van de Europese markt te kunnen beantwoorden waardoor de prijzen de lucht in zijn geschoten. Dat betekent dat een Hass avocado momenteel minder kost dan een groene avocado!"


Hass avocado's

Als gevolg van dit prijsverschil zijn supermarkten meer Hass in gaan kopen. "We hopen dat dit consumenten de gelegenheid zal bieden om kennis te maken met dit ras, dat een zeer verfijnde smaak heeft."

De situatie zal nog wel twee maanden aanhouden omdat de aanvoer uit Israël pas in september op gang komt. 


Fuerte avocado's

De laatste jaren verloopt de avocado afzet in Italië goed mede dankzij het grote aantal immigranten dat dit fruits consumeert. Het is de populairste exoot, gevolgd door mango en papaja."



Contact:
AL.MA. s.r.l.

Via Lombroso, 54
20137 Milano
Tel.: (+39) 02 5510622
Fax: (+39) 02 55195646
Email: almafrutta@tin.it
Web: www.almafrutta.it
Publicatiedatum: