Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

APM Terminals en Maersk weer ‘online’

Tholen – Nadat de cyberattack vorige week dinsdag waardoor de diensten van Maersk en APM Terminals plat legde, is er veel werk verzet om de systemen weer operationeel te krijgen. Maersk Line meldt op de website dat "het herstel van de systemen voorspoedig gaat." De eerste belangrijke applicaties draaien en het systeem is stabiel. Ook het emailverkeer is weer mogelijk.

Wel zijn er nog enkele uitdagingen met de importdocumenten, maar "we zien uit naar maandag als we weer volledig toegang hebben tot de data die ons in staat stelt om onze klanten te bedienen." Boekingen kunnen gedaan worden via INTTRA, een onlineformulier en EDI. "We bereiden ons voor op een goede week en we verwachten meer kanalen te openen, waardoor klanten op de door hun geprefereerde manier kunnen boeken."

Ook bij de terminals van APM wordt vooruitgang geboekt. "Alle terminals zijn operationeel en de productiviteit en beschikbare diensten blijven stijgen," meldt APM via Twitter. Op de Maasvlakte II zijn er nog enkele uitdagingen die het hoofd geboden moeten worden. Volgens de laatste update die op de site van Maersk gepubliceerd werd, draait deze terminal op 15% via de gate en 0% via marine. "Een IT recovery plan is in werking gezet om deze terminal weer op volledige productiviteit te krijgen." Ook in andere, vooral Europese havens, wordt nog niet op volledige kracht gewerkt.