Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ian Thornhill (Vitaal Europe): "Markt voor limes enorm opgeleefd"

Nieuw pakstation Inverafrut in Mexico sorteert limes op interne kwaliteit en schilschade



Tholen - Na een teleurstellend seizoen voor limes tussen oktober en april is de markt inmiddels flink opgeleefd. Vitaal Europe is al jaren een specialist in de import van limes en directeur Ian Thornhill reisde vorige week af voor de opening van een nieuw state-of-the art pakstation van zijn Mexicaanse leverancier Inverafruit. Aan Ian viel de eer te beurt om tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag te hijsen.



"Men sorteert daar nu limes met de nieuwste technologie. Met dank aan infraroodcamera's worden alle vruchten zowel beoordeeld op de interne kwaliteit als de schilschade, wat uniek is op de markt. Dankzij deze kwaliteitssortering bij de bron kunnen we ons onderscheiden", vertelt Ian.





Vitaal Europe krijgt zowel directe aankomsten van deze leverancier in Nederland als bij moedermaatschappij Nationwide Produce in Londen. Vitaal verkoopt de limes door heel Europa, met de grootste afzet in Scandinaviƫ, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.



De aankomsten van limes zijn de laatste vijf jaar fors toegenomen. Stuurden Mexico en Braziliƫ in week 22 van 2013 nog 56 containers limes, dit werden er al 76 in 2014, 77 in 2015, 97 in 2016 en dit jaar zijn er in week 22 maar liefst 130 containers verzonden. "Er is een gigantische boost geweest in de consumptie van limes, maar de afgelopen maanden hebben ook geleerd dat er teveel limes verstuurd kunnen worden", constateert Ian.





"De laatste weken worden er veel minder limes verstuurd, als gevolg van het slechte weer in Mexico en dat resulteert direct in een gezondere markt, met prijzen van 10 euro en hoger. Het zonnige weer van de afgelopen tijd stimuleert de verkoop van limes enorm. Wij focussen ons op de import van Mexicaanse limes omdat er vanuit Brazilie ook een stuk mindere kwaliteiten op de markt zijn", besluit Ian. Net als de citroenen zijn de limes van Vitaal Fairtrade-gecertificeerd.



Voor meer informatie:
Ian Thornhill
Vitaal Europe
Tel: +31 (0) 174 639 060
sales@vitaaleurope.com
www.vitaaleurope.com