Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage: Grote belangstelling voor De Appeldag 2017

Tholen - Gisteren werd onder fatsoenlijke weersomstandigheden en daardoor grote belangstelling de jaarlijkse Appeldag 2017 geopend door Gerard Kievit (Delphy), Host Kees Oskam die zijn mooie bedrijf openstelde voor deze dag en voorzitter van de NFO Michiel Gerritsen. Helaas was Tweede Kamer lid Elbert Dijkgraaf die de officiële opening zou verrichten verhinderd op deze dag.

De 6e Appeldag werd gehouden op het teeltbedrijf van Handelsmaatschappij Jan Oskam. Naar schatting 1500 fruittelers en overige geïnteresseerden uit het hele land kwamen naar Neerijnen om informatie te krijgen en uit te wisselen over de actuele thema's in de teelt van met name appels maar zijdelings ook wel van peren. Bijna 120 standhouders uit alle segmenten binnen de toelevering van fruitteelt deelden hun ervaringen en producten met de bezoekers, en uiteraard was het een kennissen dag voor iedereen met aan de einde van de dag een gezellige drukte rond de bar.


Klik hier voor de fotoreportage

Er werden weer de nodige demo's en rondgangen gehouden die goed werden bezocht door de telers waar de volgende thema's werden besproken:
  • Tellen en meten van fruit d.m.v. Intelligent Fruit Vision technologie
  • Chemische vruchtdunning Elstar
  • Nieuwe mogelijkheden in de spint bestrijding
  • Mechanische, heet water en low doses onkruidbestrijding (Delphy) in vergelijking met chemische mogelijkheden (CAF)
  • Groeiregulatie en vruchtzetting Jonagold/Boskoop
Ook spuitdemo's met zowel groot als klein materieel werden met grote interesse gevolgd. De nadruk lag daarbij op effectieve spuittechniek, smart farming fruitteelt en algemene noviteiten in apparatuur. Oskam wil op deze manier van de gelegenheid gebruik maken om alle bezoekers, standhouders, de organisatoren (Delphy en NFO) en overige betrokkenen heel hartelijk te bedanken voor hun belangstelling en bijdrage aan dit evenement.



Klik hier voor de fotoreportage

Foto's: Daan Sturm, Corline Boekhout en Andrea van den Hoven

Publicatiedatum: