Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nog geen activiteit bij APM Terminals

Tholen – Voor de vierde dag op rij liggen de containerterminals van APM in de Rotterdamse haven plat. Volgens de berichten kunnen er nog geen containers gelost worden op de terminals. Maersk meldt dat de ladingen naar andere terminals worden doorverwezen in en rond Rotterdam. "Bij deze voorzieningen is het systeem hersteld en kunnen we laden en lossen," aldus de rederij.


bron: Maersk

Volgens het AD lagen er 5 containerschepen voor de kade. De schepen maken zich klaar voor vertrek van de terminal. De krant citeert directeur Pieter Hartog: "We hebben nog geen specifieke horizon wanneer we weer kunnen opstarten." Verladers moeten rekening houden met vertragingen.Moederbedrijf Maersk werkt ondertussen hard aan herstel van de ICT. Gisteren werd al een tijdelijk systeem in gebruik genomen om nieuwe boekingen te kunnen verwerken.

Daarnaast presenteerde het bedrijf een speciale webpagina waar updates rond het herstel worden gedeeld. Ondertussen zijn de activiteiten in de havens van Algeciras, Tangier, Callao Lima, Mumbai, Itajai en Buenos Aires hersteld. Er wordt nog gewerkt aan herstel van Pier 400 Los Angeles, Port Elizabeth New Jersey, Maasvlakte II.

Klik hier om de updates van Maersk te volgen
Klik hier voor een overzicht van de status op de verschillende APM Terminals