Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rustige Britse wortelmarkt, maar met positieve vooruitzichten

Het Britse wortelseizoen is net begonnen en het gaat redelijk goed, aldus Alan Hunt van Freshgro. "De recordbrekende temperaturen van pasgeleden lijken de productie niet te hebben beïnvloed, maar het warme weer zorgt wel voor minder vraag. De meeste producenten irrigeren hun wortelen en in sommige gebieden kunnen telers problemen hebben door watergebrek, maar in de gebieden waar wij telen, is er zat water", vertelt Alan.



Als het buiten warm is, blijven veel mensen weg van warme maaltijden en dus van wortelen. Volgens Alan worden er ongeveer 20% minder verkocht dan wat normaal is in deze tijd van het jaar. "Maar de markt is nog steeds vrij levendig en is dat al een tijdje. We hoefden vorig jaar niets te importeren uit Europa, dus we zijn zelfvoorzienend met Engelse wortelen."

Freshgro bedient een breed scala aan markten, waaronder de foodservice, retail en groothandel. Het bedrijf is de grootste teler van Chantenay-wortelen in Engeland met 85% van de totale productie. 50% van de Chantenay-wortelen wordt verkocht in bakken en de rest in zakken. Ze zijn een standaardproduct in supermarkten.



"Ondanks de lagere vraag op dit moment zijn we nog steeds positief over dit seizoen. Voordat we het weten, is het weer winter en gaat men weer meer wortelen eten", zegt Alan. "We hebben ook ons Chantenay-assortiment bijgewerkt met een paarse en witte wortel en we verkopen ook gemengde verpakkingen genaamd 'Eenhoorn voor kinderen', die vorig jaar bij Lidl werden gelanceerd."

Voor meer informatie:
Alan Hunt
Freshgro
Tel: +44 1623 870 803
E-mail: adhunt@freshgro.co.uk
www.freshgro.co.uk
Publicatiedatum: