Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

FAVV-inspecties: Belgische horeca kan leren van de teeltsector

Het Voedselagentschap voerde in 2016 zo'n 120.000 controlemissies uit bij meer dan 66.000 voedingsbedrijven. 87,3% van de controles met een checklist waren gunstig, een lichte stijging tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit het activiteitenverslag van het (Belgische) FAVV. De verbetering bij de schoolkeukens valt daarbij op: 80% haalt een goed resultaat. Dat is 5,5% meer dan in 2015.

"De bewaking van de voedselketen is de centrale missie van het FAVV en daar blijven we volop op inzetten", zegt gedelegeerd bestuurder Herman Diricks. In 2016 voerde het Voedselagentschap dan ook 119.487 missies uit bij 66.038 Belgische voedingsbedrijven. Ruim 87% van de gecontroleerde domeinen waren gunstig. Van de 85.905 genomen monsters waren er 96,8% in orde. Een hoog niveau van voedselveiligheid dat niet alleen de verdienste is van het FAVV maar ook van de bedrijven en sectororganisaties.

Niet alleen bij de grootkeukens (+8,3%) steeg het aantal controles met gunstig resultaat in 2016. Ook de groothandel (+3,6%) en de horeca (+6,1%) gingen er in 2016 op vooruit. De sector van de 'primaire productie' blijft één van de beste leerlingen van de klas: van de teeltgerichte bedrijven die zich op plantaardige productie richten haalt 97% een gunstige score.

Bron: FAVV
Publicatiedatum: