FAVV-inspecties: Belgische horeca kan leren van de teeltsector
"De bewaking van de voedselketen is de centrale missie van het FAVV en daar blijven we volop op inzetten", zegt gedelegeerd bestuurder Herman Diricks. In 2016 voerde het Voedselagentschap dan ook 119.487 missies uit bij 66.038 Belgische voedingsbedrijven. Ruim 87% van de gecontroleerde domeinen waren gunstig. Van de 85.905 genomen monsters waren er 96,8% in orde. Een hoog niveau van voedselveiligheid dat niet alleen de verdienste is van het FAVV maar ook van de bedrijven en sectororganisaties.
Niet alleen bij de grootkeukens (+8,3%) steeg het aantal controles met gunstig resultaat in 2016. Ook de groothandel (+3,6%) en de horeca (+6,1%) gingen er in 2016 op vooruit. De sector van de 'primaire productie' blijft één van de beste leerlingen van de klas: van de teeltgerichte bedrijven die zich op plantaardige productie richten haalt 97% een gunstige score.
Bron: FAVV