Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
We willen onze bananen telen met respect voor het milieu

"We werken aan het GlobalGAP certificaat"

"De grote vraag naar bananen leidt tot een zoektocht naar nieuwe markten die ons betere mogelijkheden bieden om ons fruit af te zetten en aan de wensen van onze klanten te beantwoorden," legt Ivan Santos, voorzitter van de Coporación Agrícola Banagreen uit Ecuador uit. 

Corporacion Agricola Banagreen is gevestigd in de provincie El Oro in Ecuador. De coöperatie werd in 2010 opgericht omdat telers van Cavendish bananen hun fruit tegen redelijke prijzen aan hun klanten en eindconsumenten wilden leveren. In 2011 voelde de coöperatie ook de behoefte om hun fruit op de internationale markt te gaan verhandelen. Zij begonnen met de export naar onder meer Chili, Italië, Algerije, Spanje, Griekenland, China, Albanië, de Verenigde Staten, België, Georgië en Nederland. "We moeten deze markten de kwaliteit leveren die zij van ons gewend zijn."

"Op dit moment zijn we bezig met het verkrijgen van de GobalGAP-, Fair Trade- en Organicacertificaten voor onze bananenplantages. Het is onze doelstelling om te produceren met respect voor de natuur en een gezond en onvervuild product te leveren. Hierdoor is ons maatschappelijk bewustzijn gegroeid en voelen wij ons sterker betrokken bij de toekomst van onze klanten," vervolgt Ivan. 

Corporacion Agricola Banagreen exporteert wekelijks 12.000 tot 14.000 dozen naar verschillende markten wereldwijd. "Het is onze bedoeling om onze productiviteit uit te breiden, vandaar dat wij op zoek zijn naar nieuwe markten en klanten. We nodigen daarnaast producenten uit om ook onderdeel te worden van onze 'familie' en zich in te zetten voor een betere toekomst."

De voorzitter, die zijn administratieve, technische en logistieke medewerkers grondig heeft voorbereid om de beste ondersteuning en technische dienstverlening te bieden, legt uit dat alle bedrijfsprocessen gericht zijn op het verkrijgen van een kwalitatief eindproduct. "We beschikken over optimale percelen voor de bananenproductie die we onderhouden met milieuvriendelijke middelen zodat de consument een zo veilig mogelijk product ontvangt."


Voor meer informatie:
Ivan Santos (voorzitter) 

Corporación Agrícola Banagreen
Ecuador
E: president.banagreen@gmail.com
E: banagreen.asistent@gmail.com
Publicatiedatum: