Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

India exporteert olifantsvoet-yam naar Golfstaten

Dit exotische knolgewas wordt in de Indiase staten Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Krala en Oost-Bengalen op commerciële schaal geteeld. Telers maken gebruik van Farmfirst om hun productie te vermarkten. "Door middel van deze applicatie brengen we telers in contact met potentiële klanten," legt Farmfirst-directeur Binu uit.




Deze yamvariëteit kan 1,5 tot 6 kilo wegen, afhankelijk van het teeltgebied en wordt als groente bereid. "De steel en bladeren worden ook gegeten, met name in vegetarische gerechten, maar dit wordt alleen door de telers zelf gedaan," legt Binu uit. 



De vraag is stabiel en het product is zo'n 3 maanden houdbaar. "Er zijn niet veel prijsschommelingen omdat het een product is dat lang bewaard kan worden. Weersomstandigheden kunnen echter wel van invloed zijn op de prijs," vervolgt hij. "De gemiddelde prijs varieert tussen de €0,27 tot €0,54 en op de internationale markt bedraagt de prijs op dit moment €0,48. De laatste twee maanden waren de prijzen zeer goed," aldus Binu.


Voor meer informatie:
Binu 
Farmfirst
Telf.: +91 9562535891
Publicatiedatum: