Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelareaal in Groot-Brittanië stijgt met 4%

Analisten van AHDB Potatoes Market Intelligence ramen het totale teeltareaal van aardappelen in Groot-Brittanniƫ op 121.000 hectare. Dit is 4% meer dan vorig jaar. In 2012, 2013 en 2014 was het areaal ongeveer even groot. Deze cijfers werden maandag 26 juni bekendgemaakt.
Ook in andere landen van Europa is het areaal toegenomen. De North-west European Potato Growers (NEPG) omvat BelgiĆ«, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze landen hebben een gezamenlijke toename van 3,6%. Ondanks deze toename zullen de uiteindelijke teeltcijfers afhangen van de aardappeloogst per hectare. AHDB marktanalisten hebben rekening gehouden met verscheidene scenario's, waaruit bleek dat de oogst waarschijnlijk zal stijgen. 

Amber Cottingham: "Het vijfjarige gemiddelde van de oogst is 44,7 ton per hectare (t/ha). Hiermee zou de teelt met 4% toenemen. Dit gemiddelde omvat ook 2012, wat een extreem laag oogstjaar was vanwege het ongunstige weer. Als 2012 niet meegerekend wordt, komt het gemiddelde neer op 46,7 t/ha. Dit zou betekenen dat de productie met 8% zou toenemen, vergeleken met het 2016/17 seizoen."

Read more at potatobusiness.com
Publicatiedatum: